frederieke_ridder_infographic

Interesting infographic

comments 2
Portfolio

Van september tot eind oktober volgde ik binnen mijn opleiding Geo Media & Design het vak Duurzaamheid. Hiervoor kregen we de opdracht een infographic te maken over het bio-bankje dat in maart dit jaar verscheen in Almere. Dit bankje is gemaakt van 100% biologisch materiaal (bio-composiet) en de eerste in z’n soort. Almeerse waterplanten zijn een belangrijke grondstof voor dit bankje, zij veroorzaakten veel hinder. Door gemaaide waterplanten niet als afval, maar als materiaal te zien, is de Gemeente Almere weer een stap verder in hun doel een circulaire economie te worden.

Op de site van het Economic Development Board Almere kun je meer lezen over dit unieke bio-bankje.

2 Comments

  1. Mooi geworden Frederieke. Goed om aan zo’n initiatief aandacht te besteden. weten ze bij het EDBA al dat je dit gemaakt hebt?

  2. Afke Coehoorn

    Wat een prachtige poster Frederieke! Heel raak in het weergeven van een inventief process hoe een creatieve oplossing is gevonden voor een bestaand probleem. Duidelijke informatie in kaart gebracht.
    Een mooie uitnodiging voor gezondere creatieve wereld ontwikkelingen rond de verwerking en toepassing van afval. Gefeliciteerd met je design!

Leave a Reply